HTML

Építkezünk

Leírom és okulásul a világ elé tárom mind azt a megpróbáltatást amit egy építkezés az ember vállára aggat. Ill. megosztok minden olyan tippet trükköt amivel talán könnyebben fog menni az építkezés, ha még is bele akarsz vágni.

Friss topikok

  • S-Works: Jó volt olvasni az írásaid.! Köszi! (2011.08.08. 23:27) Kerísd el magad
  • Don Quixote de la Ferko: Látom, nem nagyon pörög a topod, de azért lenne egy apró megjegyzésem. "Amint ez kész megint jön ... (2010.08.11. 16:39) Alapok

Linkblog

2009.08.12. 12:22 Xabbu189

Vakolás

Mivel ez most aktuális ezért írok róla, nehogy feledésbe merüljön a zsúfolt napok közepette. Szóval a vakolás már egy igen jó iránymutató a ház készültségi fokán mérve. Lehet géppel, zsákos, vagy kevert anyaggal ill lehet kézzel vakoltatni. A zsákos anyagot halandó embernek nem lehet megfizetni. A gépi vakolásnak a lényege, hogy nagyjából álandó állagú, összetételű anyag kerül felhordásra a falakra. Szépen be lehet tenni a negatív, pozitív éleket a falalkba. A kézi vakolásnál már ezek az él berakások nem annyira mennek, de ez nem gond, mert ezt a festő is be tudja tenni és a végeredmény "ugyan az" lesz. A vakolóanyag mész + homok + víz + cement. A mészből jó sokat rendeltünk, párom említette is, hogy ha ennek a felel megmarad tuti belefojtja a mesterurat aki berendeltette velünk.

Ami még érdekes, hogy létezik vakolaterősítő háló, ami arra hivatott, hogy a ház kissebb mozgásait, főleg, ha új építésű akkor kimozogja és nem repedezik meg a vakolat. Ilyet téglaházak esetén a sarkokba szoktak tenni ahol a válaszfalalk összefutnak a teherhordó falakkal ill a szerelővájatokba a falakon (víz, villany) valamint a kémény köré, ha úgy van. Nem egy drága dolog, 10e-ft 50négyzetméter + a ragasztó (nálunk csempe) kb 2 zsák szintén 4-5e ft.

Szóval legyenek bent a hálók legyen egyenletes a vakolás,meg legyen derékszög (főleg a fürdőszobában ha sarokkád lesz), szintek stb stb. Mi figyelünk sas szemekkel : )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teglarakas.blog.hu/api/trackback/id/tr851304883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása